image alt text

Mededeling:

Vanaf 2 januari worden er weer menlessen gegeven bij de WMR. Heb jij ook zin om je te verbeteren in de mensport? Klik voor meer informatie op deze link: https://www.wieringermeerruiters.nl/blog/data/mennen/DressuurDressuur is de basis van de paardensport. Dressuur betekent het gymnastiseren en gehoorzaam maken van het paard door de ruiter.
Dressuur heeft als doel het zo goed mogelijk laten bewegen, door de natuurlijke motoriek en eigenschappen te ontwikkelen. Hierdoor hoort het paard met balans en een ontspannen lichaam te lopen. De indruk moet gewekt worden alsof het allemaal vanzelf gaat, zonder protest van het paard. Deze vorm van gymnastiseren ligt aan de basis van iedere paardensport.


De dressuurlessen worden op maandag en woensdag gegeven. Maandag lessen de ponyruiters onder leiding van Marleen Nel van Schie, Rosanne van Stuivenbergen en Norma van Lingen. Op woensdagavond lessen de paarden-ruiters onder leiding van Tanja Bunschoten.

 


Voorstelrondje:

Tanja Bunschoten - Foppen

Tanja geeft al een aantal jaren les bij de Wieringermeerruiters. Zelf rijdt Tanja met haar paard ZZ-Zwaar.

Hallo allemaal ik ben Tanja Bunschoten en geef les op de woensdagavond.     
Ik woon in Middenbeemster en ben 38 jaar oud en getrouwd met mijn man Niels.
Ik ben op mijn 6 de jaar begonnen met pony rijden op de shetlander van mijn opa. Al snel bleek dat  ik het zo leuk begon te vinden dat we naar een grotere pony moesten uitkijken dat werd mijn pony Hagar. We hebben samen de Z bereikt met springen en dressuur.

Toen op mijn 18de hebben we de overstap naar de paarden gemaakt. Met mijn paard Hamilton (v: Uniform) hebben we het tot de ZZ zwaar geschopt toen hij wat ouder  begon te worden heeft mijn moeder hem zijn oude dag gegeven. Ik ben verder gegaan met mijn merrie Sadorijke (v: Neostan) wat een nichtje is van het bekende  dressuurpaard Madorijke. Samen zijn we helaas maar tot de ZZ licht gekomen en moest Sadorijke door een blessure afscheid nemen van de sport en staat nu bij vrienden van ons als fokmerrie.

We hebben 2 jaar geleden uit Sadorijke ons eerste veulen gefokt Hadorijke (v:Desiderius, jonge  nakomeling van De Niro ) die volgend jaar onder het zadel mag. Ik rij op dit moment ZZ licht met mijn 8 jarige paard Bonorijke (v:Ronaldo) die we al vanaf veulen hebben en een half broertje van Sadorijke is. Verder train ik al jaren bij Yessin Ramouni die mij ook met Bono vanaf het begin af aan helpt. We hopen binnen kort de overstap naar de Subtop te gaan maken.

 


Marleen Nel van Schie

Marleen geeft op de maandagavond 1 ponyles en op de donderdagochtend les aan de Recreanten.

Hallo allemaal,
Dit keer is het mijn beurt om wat te vertellen over het lesgeven bij de Wieringermeerruiters.  
In de winter van 2010 besloot ik de Orun cursus te gaan doen. Want al enkele jaren had ik heel wat kinderen en later ook volwassenen die wekelijks bij mij kwamen paard/pony rijden.  

 

Dit begon als een hobby, maar dat begon toch enigszins uit de hand te lopen. De groep werd namelijk steeds groter. Alleen maar leuk natuurlijk, maar daar ik niet mijn diploma had om les te geven, leek het mij een goed idee om dit toch maar te gaan doen. En tenslotte kon ik het heel dichtbij redden namelijk bij de Noorderkoggeruiters in Benningbroek. Nu pakte dat wat anders uit want wegens tekort aan deelname, ging het daar niet door, en werd ik ingedeeld in Haarlem bij manege Schoteroog. Nu was ik daar niet echt blij mee, daar autorijden absoluut niet mijn hobby is en zeker niet ’s avonds laat met de paardentrailer en regelmatig gladde wegen. Nu was mijn oudste zoon Sander zo lief om 20 weken lang mee te gaan als chauffeur en tevens groom.

 

En zo kwam het dat nadat ik geslaagd was niet alleen rijdend lid was, maar nu ook af en toe in het midden mocht staan om in te vallen. Eerst op de zaterdagmorgen bij de jongste ruitertjes, maar ook regelmatig op de donderdagochtend bij de recreanten. Op een gegeven moment werd mij gevraagd of ik op de donderdag voor vast wilde komen lesgeven. Daar dit een hele gezellige groep is, leek mij dit een leuke uitdaging.
De groep bestond uit Silvia Vijverberg, Caroline Beetsma, Jacqueline Boonstra, Tinie Veldboer en onze westernruiter/amazone Angelique Bolhuis. Maar die lest niet met ons mee, maar rijdt voor haarzelf.


Groetjes Marleen Nel