image alt text

Mededeling:

Sinds dit jaar worden er voor het eerst ook buitenwedstrijden georganisserd! Zie op MIJNKNHS of onder het kopje aankomende wedstrijden de datums voor de wedstrijden.  NieuwsPONYKAMP 2022

 

We hebben afgelopen maandag tot en met woensdag weer een enorm gezellig ponykamp gehad! Het programma is een beetje aangepast vanwege de warmte. Dus er was veel water en het rijden was steeds lekker optijd. We hebben we heeeeel veel blije gezichten gezien. Alle meiden en ouders enorm bedankt voor jullie hulp. Nu tijd om lekker te slapen.

 

Op maar volgend jaar!! 

 


Tijdens de Hollands Kroonse Spelen werden de zusjes Maartje en Bregje Lont geëerd als Kroonse Toppers. Maartje en Bregje kregen deze titel omdat beide al langere tijd zeer verdienstelijk in de paardensport zijn. Zowel Maartje als Bregje hebben pony's gehad waarmee ze zeer veel prijzen hebben gewonnen. Ze hebben diverse malen gestreden om een Nederlandse titel te behalen. Ze beoefenen meerdere disciplines van de sport. Ze blinken uit in dressuur, springen en eventing.

In September 2021 hebben ze om de Nederlandse titel Eventing in Markelo gestreden.

Bregje in de klasse L cat C met haar pony Hoge Linthorst Timber

Maartje in de klasse M cat CDE met haar pony C'est Moi

Maartje en Bregje zijn hier beide Nederlands Kampioen geworden. 

Door deze geweldige prestatie is deze titel dik verdiend! Super meiden!

 


De eerste twee buiten wedstrijden zijn achter de rug. Wat kunnen wij als Wieringermeerruiters super blij zijn met zo'n mooie bak. We hebben 2 prachtige dagen gehad met de dressuur en het springen. 

Er komen gelukkig nog meer buiten wedstrijden aan in het zomerseizoen. Dus geef je optijd op want vooral de dressuur is snel vol! 

 


Start-up springlessen

Afgelopen zaterdag zijn Anne & Iris begonnen met de eerste springles voor de allerkleinste of -jongste. Spelendewijs geven Anne en Iris les aan jonge kinderen of paarden om ze kennis te laten maken met springen. Voor €40 hebben de kinderen een strippenkaart gekregen en kunnen dan komen wanneer ze willen. De kinderen hebben genoten en deden het super goed! Op naar aankomende zaterdag! Wil je ook mee doen? Dat kan, want we hebben nog ruimte! Stuur dat een berichtje naar Anne (06-54248075) of Iris (06-22067945)

 


De aanmaak van de buitenbak is in volle gang. We krijgen een bak met een afmeting van 50 x 65 meter. 

Wat ziet het er al gaaf uit. Op naar lekker buiten rijden volgend zomerseizoen!! 

 

 


 

Dit is nog eens goed nieuws! Want we hebben van het Windpark Wieringermeer een cheque van 2000 euro mogen ontvangen! Dit geld willen wij gaan gebruiken voor de buitenbak. We zijn namelijk achter de schermen druk bezig met een nieuwe buitenbak, er staat nog niets vast, maar met de nieuwe buitenbak willen we het veilig buiten rijden voor alle leden en Hippische buiten wedstrijdsporten voor leden en niet-leden mogelijk maken. Hoe gaaf is dat?!

Hippos en het bestuur van de WMR is er druk mee bezig! Zo mochten Jan Kielstra van Hippos en Ellis van Mook van het WMR Bestuur de cheque ontvangen! ????Windpark Wieringermeer ernorm bedankt names alle leden! 

 


 

NIEUW en TERUG VAN WEGGEWEEST!!
Balken training! Vanwege de Corona moest de clinic verplaatst worden, maar... nu kan het gegeven worden op 23 augustus door Equine-Sports bij de Wieringermeerruiters! 

 

(Kijk onder andere op de website: https://equine-sports.webnode.nl/ )

- Het duurt een half uur met z’n tweeën.

- Kosten zijn 15 euro voor leden en 25 euro voor niet leden.

- Opgeven kan bij Mariëlle (06-49149980)

 

De balkentraining is geschikt voor zowel dressuur- als springruiters!! Want wist je? Balken rijden is goed voor de beweging van de paarden, ze worden er heel los van en de ruiter gaat veel meer in balans zitten!

 

Zien we jullie dan?

 

 


 

Spelletjesdag Wieringermeerruiters een groot succes! 

Iedereen is weer lekker thuis! Wat waren er veel kinderen! En veel blije gezichten. En wat was het weer super. Na alle spelletjes en eendjes vangen, gaf Asia met haar pony nog een leuke demonstratie! Iedereen super bedankt voor de hulp! Op naar de volgende keer namelijk: 

 

Een oefen (bixie) cross! Hoe leuk is dat!!

Het parcour staat overal op 30/40 centimeter en is om lekker te oefenen! 's Morgens beginnen we met de hele kleintjes, maar daarna kunnen er natuurlijk ook jonge paarden komen om te oefenen! Iedereen mag hem uitrijden!

Dus wil je graag mee doen ? Stuur dan een mailtje naar: irishuisman17@hotmail.com

 

 


 

Dit keer geen wedstrijdvorm in het laatste weekend van juni, maar de trainingsdagen: oefencross Dijkgatbos. Dit vanwege het Corona virus. We wisten evengoed 2 dagen te vullen en alles is goed gelopen. Ook waren wij weer heel blij met alle vrijwilligers!  En... met heel veel enthousiasme kunnen wij zeggen dat we 12 en 13 september weer voor een echte officiële crosswedstrijd kunnen gaan! Dus zien we jullie dan?

 

Voor foto's en een dronefilmpje ga naar de Facebook van SGW Dijkgatbos!!